Begonia el. Baladin

Begonia el. Baladin

Boja: Crvena
Veličina Lonca: 12
Visina: 25

Compare
Kategorija:

Opis

Begonije su jedne od popularnijih kućnih biljaka prije svega zbog ljepote svog lišća te isto tako cvjetova. Naime tu se prije svega misli na intenzivne boje kao što je recimo slučaj sa žutom bojom. Poznato je kako dolaze iz tropskih krajeva i to u različitim oblicima i naravno veličinama. To prije svega ovisi o samom hibrdiu.
Begonije možete podijeliti u dvije velike grupe – lisnate begonije, koje se uzgajaju zbog lijepog dekorativnog lišća, i cvijetne begonije.

U prvu se grupu ubrajaju: Begonia rex – carska begonija – Begonia corallina, Begonia metallica i druge.
Druga grupa obuhvaća mnoge begonije koje se uzgajaju zbog lijepog i obilnog cvijeta. Ovamo spadaju: Begonia semperflorens – prikladna i za uzgoj u vrtu – Begonia “Gloire de Lorraine” – koja cvate tokom cijele godine – zatim krupnocvjetna Begonia tuberhybrida, ili gomoljasta begonija.

Sve begonije imaju osjetljive, vodenaste listove, metalnog sjaja. Lisnate begonije ne podnose jako sunce, a od cvjetnih se na punom suncu uzgaja samo begonija semperflorens.

Begonije traže obilno zalijevanje, pri čemu treba izbjegavati prskanje lišća, a ni vlažan im zrak ne prija. Zimi su osjetljive prema hladnoći. Razmnožavati se mogu sjemenom, reznicama, lišćem ili gomoljem – zavisi o vrsti.

savjetnica.com

Dodatne informacije

Veličina Lonca

12

Visina

25 cm

Boja

Mix

Upute

Radno Vrijeme

Pon-Pet 8:00 – 17:00

Sub 8:00-15:00

Kontakt

  • Email
  • Phone
    + 387 39 833 516
  • Address
    Hrašljani 9, Ljubuški 88320